Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016

H «αριστερή» ηθική του ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστήριζε όσο ήταν στην αντιπολίτευση, αλλά και τώρα που έχει αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας, πως έχει το ηθικό πλεονέκτημα. Πως στην φαρέτρα των αξιών του είναι η δικαιοσύνη, η ισονομία, το ενδιαφέρον για τους φτωχούς και αδύναμους και κυρίως ότι έχει αυστηρές ηθικές αρχές, όσον αφορά στη διαχείριση του δημοσίου. Όλα τα παραπάνω, αποτελούσαν κεντρικά στοιχεία στη μάχη για την κατάληψη της εξουσίας.

Μάλιστα, συχνά οι βουλευτές και τα στελέχη του, δεν έχαναν την ευκαιρία να ζητούν, παραιτήσεις, αποπομπές και παραπομπές στη δικαιοσύνη, στελεχών των άλλων κομμάτων ή κυβερνήσεων, με μόνο στοιχείο κάποιο δημοσίευμα.

Ωστόσο, δεν φαίνεται να δείχνει την ίδια ευαισθησία για τα δικά του στελέχη, τώρα μάλιστα που βρίσκεται στην κυβέρνηση, όχι μόνον όταν κάποια δημοσιεύματα αποκαλύπτουν παρανομίες, παραβάσεις ή ηθικά μη αποδεκτές συμπεριφορές, αλλά ακόμη και όταν η ίδια αρμόδια Επιτροπή της Βουλής για το «Πόθεν Έσχες» ανακαλύπτει λάθη, παρατυπίες, αμέλειες ηθελημένες ή μη, όπως συνέβη με δύο κορυφαία στελέχη της. Μάλιστα, σύμφωνα με τις πληροφορίες που δεν τις διέψευσε ο ίδιος, δέχθηκε παρατηρήσεις ο αρμόδιος αντιπρόεδρος της Βουλής -στέλεχός της- για τον τρόπο που χειρίστηκε αυτά τα θέματα.
Η ευαισθησία λαστέξ δεν παρατηρείται, όμως μόνο στις παραπάνω περιπτώσεις. Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στην αντιπολίτευση δεν έχανε καμιά ευκαιρία -και δικαίως- να στηλιτεύει περιπτώσεις βολέματος «ημετέρων», συγγενών και φίλων σε διάφορες κρατικές θέσεις, ακόμη και εάν είχαν τα ανάλογα προσόντα.
Ωστόσο η στάση του κυβερνητικού πια κόμματος άλλαξε. Σύζυγοι, σύντροφοι, τέκνα, ανίψια «βολεύονται» σε υπουργικά γραφεία και άλλες κρατικές θέσεις, γίνονται μάλιστα και ανταλλαγές «εξυπηρετήσεων» μεταξύ των διαφόρων κυβερνητικών στελεχών, χωρίς να τίθεται πλέον θέμα ηθικής.
Μάλιστα, μία υφυπουργός, η οποία παρεμπιπτόντως «βόλεψε» δύο ανίψια της, πέρασε στην αντεπίθεση και μιλώντας σε τηλεοπτικό κανάλι έκανε λόγο για «απίστευτο κανιβαλισμό», απορώντας μάλιστα με περισσή αγανάκτηση γιατί να μην μπορεί να διορίζει κάποιος έναν συγγενή του.
Τα παραδείγματα της «Αριστερής ηθικής» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είναι πολλά και ο κατάλογος, χωρίς τέλος. Όπως π.χ. η «αξιοκρατική» επιλογή των περιφερειακών διευθυντών εκπαίδευσης, όπου κατά σύμπτωση από τους 13 οι 11 είναι ΣΥΡΙΖΑ, και ένας ΑΝΕΛ. Τι τυχαία σύμπτωση!
Και όταν το κουαρτέτο επιχείρησε να βάλει φρένο σε αυτήν την πασιφανή κομματικοποίηση της Παιδείας, ο αριστερός υπουργός Παιδείας απάντησε με πολύ «επαναστατικό» τρόπο, λέγοντας ότι νοιάζεται για τις νέες γενιές!
Η ίδια μέθοδος ακολουθήθηκε και για τον «αποκεφαλισμό» των διοικητών των νοσοκομείων, αν και στην περίπτωση αυτή χρησιμοποιήθηκε η «έξυπνη» μέθοδος της «συνέντευξης» την οποία -αν θυμόμαστε καλά- ο ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε στο παρελθόν «εργαλείο κομματικοποίησης» του κράτους…
Και η αξιοκρατία για την οποία επί δεκαετίες κόπτονταν ο ΣΥΡΙΖΑ; Και η «Αριστερή ηθική»; θα αναρωτηθεί κάποιος…Ε αυτά αφορούν τους άλλους είναι μια ενδεχόμενη απάντηση, εάν κρίνει κανείς από την μέχρι τώρα αντιμετώπιση τέτοιων θεμάτων την περίοδο που το κόμμα αυτό που υποστηρίζει ότι εκπροσωπεί την Ελληνική Αριστερά, βρίσκεται στην εξουσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου